ČLÁNEK

Palčivé téma a komplikovaná soutěž - stagnující OLD BOYS liga

20.11.2019 | Redakce

Běhat po hřišti, nebo mezi regály v Kauflandu?

Již své první zápasy odehráli dnešní účastnící OLD BOYS ligy. V této soutěži je obměna týmů nejčastější. Vždy nějaký vznikne a nový zanikne. Každoročně je v této soutěži jiný počet účastníků a vždy se musí vytvářet nový a nový los a model. Aktuálně jsou pro tento ročník do soutěže přihlášeny 4. týmy a to obhájci vítězství SFK Dřeváci Karviná, dále tradiční účastník SK Sartoris Karviná OB, FC Bulldogs a nově založený tým a černý kůň soutěže Aliens. Letošní model ale nahrává více týmům, které chodí na turnaje v plné síle a nenabije tým pouze na play-off a to z důvodu, že letos se hraje rovnou finále (tým z prvního a druhého místa po základní části) a o třetí místo (třetí a čtvrtý).

Ale samotná soutěž má své velké kouzlo, ale také své specifikum. Ne všem hráčům se zamlouvá hrát na tvrdším terénu, oproti běžným povrchům (tráva, umělá tráva). Ale kdyby stále všude dominovala škvára, to by tahle soutěž skvétala jedna radost. Aktuálně OLD BOYS ligu hrávají hráči, kterým se škvára dostala doslova pod kůží. Jen otrlí jedinci dokázali v době její největší slávy s ní zápasit a ve sprše po "špílu" ji rejžakem z pod kůže dostat. Pro některé je povrch na hale moc tvrdý na jejich klouby, které už něco pamatují a právě třeba proto si to kluci veteránští z Realu raději šolíchají středa a neděle na umělce před halou, než by opět vstoupili na kolbiště OLD BOYS ligy a ukázali, jak se to má hrát :).

Další komplikace u této soutěže se zdá být pravidelné scházení hráčů na turnaje. Na hale šel v prvním kole pozorovat pravidelný úkaz, kdy na jedné straně bylo borců jak malých myší a na druhé straně se borců moc nesešlo. Některým jedincům je třeba přednější závodění se svými konkurenty mezi regály v neděli popoledňu v Kauflandu :) :). Jenomže tenhle souboj myslím vyhrát nemůžou, bo "kauflandovi" mají více zkušenosti. Občas při troše štěstí lze maximálně remizovat. A bod dobrý z venku. Sice je pravda, že někdy je to s pracovním vytížením složitější, ale jak říkával Jan Werich "Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod." Jsou zde ale i názory, že v OLD BOYS lize se moc běhá, že si raději čutnou 2., 3. nebo 4. ligu, kde to není tak divoké. :) Kurňa chlapy, tak tak neběhejte, bo to už není možné a sami si za to můžete. A právě možná proto vidíme zápasit v naších soutěžích spousty týmů, které by při menším doplnění hráčů, klidně mohly hrát OLD BOYS ligu. Jsou to například týmy Veterán team, FK Celnet, Deportivo, Limys (synci, synci). Tohle jsou potencionální adepti na tuhle soutěž a mohou nám pomoci zvednou prestiž této soutěže. Navíc mám v rukávu další argument pro paňmámu, proč na tu halu a následnou "tiskovou konferenci" musím a doma tohle musí pochopit. Však můžete klidně čeřit obě soutěže.

Tak závěrem budeme doufat ve větší rozkvět naší vaši OLD BOYS ligy a věřit, že příští rok se týmů sejde podstatně více. Však někteří aktuální hráči OLD BOYS ligy hrají soutěže Futsalu Karviná již 25 let a nevěřím tomu, že si někteří něco nedluží (boulí, kopanec) a je nejvyšší čas tento dluh splatit.

Futsalu zdar

Krátké zprávy

Přihlášky a startovné

18.10.2023 - Blíží se termín uzavírek přihlášek do KaFuLi. Upozorňujeme na skutečnost, že nestačí odevzdat jen přihlášku, nebo zaplatit jen startovné do 20.10.2023. Kdo nebude mít zaplaceno startovné a současně odevzdanou přihlášku, tak do soutěží nebude zařazen.

Uzavření soupisek letního poháru

11.5.2023 - Upozorňujeme na skutečnost, že zítra je uzávěrka soupisek pro letní pohár 2023. Po tomto datu již nepůjde soupisky doplňovat.

Vyzvednutí rezervace vstupenek na ples

22.2.2023 - Žádáme tímto všechny zájemce o ples, kteří mají rezervováne vstupenky, aby si je vyzvedli v co nejkratší době u Zdeňka Orsága anebo Tomaše Závodného. Děkujeme za spolupráci a spolu jsem silnější

Turnaj 11.02.2023

10.2.2023 - Z důvodu nemoci a zranění hráčů týmu FC Revolution, tak dochází ke kontumaci jejich zápasů ve prospěch soupeřů a pořadí tohoto turnaje je upraveno následovně: 1 utkání - FC Brunu - Tygři; 2 utkání Riviéra KA 4 - FC Bruno; 3 utkání Riviéra KA 4 - Tygři.