ČLÁNEK

Základní část první ligy ovládl LC Real, druhou ligu vyhrál Sokol Bohumín

28.01.2024 | redakce

Tak základní část první ligy to má za sebou. Vítězem se stál LC Real, který ve vzájemném utkání porazil FT Azuro Karviná 4:3 a přeskočil jej v konečné tabulce. Na třetí místo nakonec svou kocábku dotlačil FCK Baníček. Do play off se dostaly týmy Držáci, Blues Devils, Frisco, Oranjes a Vigo, které odsunulo na nepostupovou pozici Ambru. Stalo se jí osudným to, že v posledním kole neuhrála ani bod a všichni pronásledovatelé ji popřeskakovali.

Pro příští rok první ligu opouští týmy FC Mölnlycke a RON SW Gunners. K nejlepšímu střelci si dokráčel nakonec Jan Urban s 19 góly, kdy v posledním turnaji vsítil celkem 6 branek a tím se v čele výrazně osamostatnil a svým pronásledovatelům vzal vítr z plachet a již se jim nepovedlo ho dohnat.

Druhou ligu nakonec vyhrál tým Sokolu Bohumín, který v přímém souboji o první místo porazil dosavadního lídra soutěže Limys v poměru 0:2. Tato porážka jej odsunula až na 3 místo, jelikož Chachaři Orlová v posledním kole vyhráli všechny 3 zápasy a dokráčeli si pro druhé místo a postup do druhé ligy. V kdy v případě rovnosti bodů Chacharů se Sokolem Bohumín v jejich neprospěch hovořil vzájemný zápas. Padák z druhé ligy pro letošní ročník si za své výkony vysloužili Tygři a FK Baník Orlová.

Ze Sokola Bohumín bude také pravděpodobně asi i nejlepší střelec druhé ligy a to Dušan Socha s 27 brankami, kdy do aktuálního čela ho posunulo jeho 7 branek v prvním nedělním utkání. O vítězství ho ještě muže připravit Tibor Friedl, který ztrácí aktuálně na něho 9 branek, anebo jeho spoluhráč Josef Zoller se ztrátou 14 branek. Ale byl by to veskrze počin složitý, ale budeme sledovat, jestli se jim to podaří.

Ve třetí lize se situace vyvíjí tak, že už i IZS Louky okusily hořkost porážky a jejích náskok na Atletiko je rázem pouze 2 bodový. No a za nimi bují boj o další umístění, do kterého se nenápadně zapojil i tým TJ SK NOaCo, který po dvou porážkách na začátku nabral dech a z posledních 6 utkání získal 16 bodů.

V čele tabulky střelců 3 ligy se osamostatnil Lukáš Trhlík a i jeho potence dovedla tým Reapers také do boje o postup do druhé ligy. Za ním je potom s 10 brankami trojice pronásledovatelů. Příští víkend se tajenka nejlepšího střelce 3 ligy vyřeší, kdy poté branky v nadstavbě se již zohledňovat nebudou.

Vše si můžete v klidu prohlédnout na našem webu.

V sobotu 3.2.2024 se dohraje na Kovoně základní část 3 ligy od 8 hodiny do 20 hodiny. Následně se týmy rozdělí do nadstavby, která rozhodne o konečném umístění.

No a v neděli 4.2.2004 proběhne samotné vyvrcholení první ligy a to play off na házenkářské hale. Jeho začátek je naplánován na 09:00 a samotné finále by se mělo odehrát cca od 16:00. Bližší informace k play off Vám přineseme v průběhu příštího týdne. Los play off je na webu.

Spolu jsme silnější

Krátké zprávy

Přihlášky a startovné

18.10.2023 - Blíží se termín uzavírek přihlášek do KaFuLi. Upozorňujeme na skutečnost, že nestačí odevzdat jen přihlášku, nebo zaplatit jen startovné do 20.10.2023. Kdo nebude mít zaplaceno startovné a současně odevzdanou přihlášku, tak do soutěží nebude zařazen.

Uzavření soupisek letního poháru

11.5.2023 - Upozorňujeme na skutečnost, že zítra je uzávěrka soupisek pro letní pohár 2023. Po tomto datu již nepůjde soupisky doplňovat.

Vyzvednutí rezervace vstupenek na ples

22.2.2023 - Žádáme tímto všechny zájemce o ples, kteří mají rezervováne vstupenky, aby si je vyzvedli v co nejkratší době u Zdeňka Orsága anebo Tomaše Závodného. Děkujeme za spolupráci a spolu jsem silnější

Turnaj 11.02.2023

10.2.2023 - Z důvodu nemoci a zranění hráčů týmu FC Revolution, tak dochází ke kontumaci jejich zápasů ve prospěch soupeřů a pořadí tohoto turnaje je upraveno následovně: 1 utkání - FC Brunu - Tygři; 2 utkání Riviéra KA 4 - FC Bruno; 3 utkání Riviéra KA 4 - Tygři.