ČLÁNEK

Letos už je s futsalem konec, krásne Vánoce

18.12.2022 | redakce

O víkendu se odehrálo poslední utkání v letošním roce v rámci soutěží KaFuLi a pokračovat se bude až 7.1.2023. A o víkendu se toho stihlo hodně. Odehrálo se kompletní kolo první a třetí ligy a druhá liga dohrála své druhé dějství.

První liga postupně kráčí ke svému vyvrcholení a to k play off. Po třetím kole je překvapivým lídrem cele soutěže tým VIGA, ale čekají ho dvě těžká kola, v kterých může potvrdit, že jejich pozice není náhodná. Na záda mu dýchají s bodovým odstupem loňští finalisté Frisco a FCK Baníček. Těsně za hranici play off je zatím tým Oranjes a LC Real. Příjemným překvapením jsou zatím výkony nováčka Ambry Real a výkony FC Mölnlycke. Na čtvrtém místě se sluní staronováček Young boys, ale tady se asi víceméně nejedná o překvapení. Na opačném pólu tabulky to také jiskří a nikdo nechce získat černého Petra pro letošní rok. Je tam naskládáno 5 týmů v rozmezí 3 bodů. Souboje zde ještě budou zajímavé a jistě třaskavé. Pro každého je ještě ve hře 18 bodů.

Druhá liga se dohrávala jedním turnajem druhého kola, ve kterém kraloval tým Limys a získal 9 bodů do tabulky a tímto se výrazně posunul. Lídrem druhé ligy jsou zatím stoprocentní Havrani s náskokem 3 bodů před dvojici FK Rapid Havířov a Riviéra Ká-4. Další tři body ztrácí právě Limys společně s Tygry. Prozatím v klidném středu tabulky se pohybuji nováčci Glacgow Rangers a KST Membrane. Třetí nováček FC Revolution se v úvodu soutěže trápí a s jedním okupuje předposlední místo. Tabulku uzavírá Veterán team. Za zmínku také asi stojí zatím pomalý začátek týmu Bruna, který je s dvěma body namočen v bojích o záchranu.

Třetí liga nabídla o víkendu zajímavý úkaz, který měl za následek vydání mimořádného opatření, které více konkretizuje užití vhodné obuvi. Po hřišti nám běhal v týmu Karviňáci dobrodruh v turfech a tímto porušil provozní řád haly. Správní rada zvažuje ještě další kroky vůči týmu Karviňáci, že tohle vůbec dopustil. Tak doufejme, že se tato situace již opakovat nebude a turfy jako obuv do haly, jsou zcela nepřípustné. No ale k samotnému dění na hrací ploše. Výrazně do popředí se posunul tým Sokola Bohumín, třebaže odehrál jen jedno utkání. V přímém souboji prvního s druhým porazil Futsal guys 2:0 a zvýšil svůj náskok na nejbližšího pronásledovatele na 8 bodů. Na druhém místě je zatím právě tým Karviňáku s šíleným dobrodruhem. Tabulku uzavírá s jedním bodem tým s příznačným názvem TJSK Noaco. Soutěž je aktuálně ve své přesné polovině a ještě se toho hodně může změnit.

Dále chceme upozornit na skutečnost, že se nám rozmáhá nešvar špatně vyplňovaných zápisů. Zkuste tomu věnovat více času, důslednosti a pozornosti. Anebo to zkuste svěřit více zodpovědným osobám. Nestačí nám napsat do zápisu pouze příjmení a už vůbec ne v situacích, kdy máte na soupiskách více hráčů stejného příjmení. A to už se nebavíme o tom, že si tam hráče občas místo příjmení napíšete pod přezdívkou. My nejsme detektivní kancelář a zápis je víceméně úřední listinou, která mnohdy vypadá hrůzostrašně.

No a protože opona letošních zápasů již byla spuštěna a současné s ní se pomalu spouští opona letošního roku, tak nám dovolte jménem spolku Vám všem popřát klidné a pokojné prožití svátků Vánoc. Vážíme si toho, že jsme již 27 let součástí Vašich životních příběhů, a přejeme vám, aby byly i v roce 2023 co nejšťastnější, nejveselejší a bez starostí. Ať zdraví, štěstí a láska drží jeden krok.


Spolu jsme silnější

Krátké zprávy

Přihlášky a startovné

18.10.2023 - Blíží se termín uzavírek přihlášek do KaFuLi. Upozorňujeme na skutečnost, že nestačí odevzdat jen přihlášku, nebo zaplatit jen startovné do 20.10.2023. Kdo nebude mít zaplaceno startovné a současně odevzdanou přihlášku, tak do soutěží nebude zařazen.

Uzavření soupisek letního poháru

11.5.2023 - Upozorňujeme na skutečnost, že zítra je uzávěrka soupisek pro letní pohár 2023. Po tomto datu již nepůjde soupisky doplňovat.

Vyzvednutí rezervace vstupenek na ples

22.2.2023 - Žádáme tímto všechny zájemce o ples, kteří mají rezervováne vstupenky, aby si je vyzvedli v co nejkratší době u Zdeňka Orsága anebo Tomaše Závodného. Děkujeme za spolupráci a spolu jsem silnější

Turnaj 11.02.2023

10.2.2023 - Z důvodu nemoci a zranění hráčů týmu FC Revolution, tak dochází ke kontumaci jejich zápasů ve prospěch soupeřů a pořadí tohoto turnaje je upraveno následovně: 1 utkání - FC Brunu - Tygři; 2 utkání Riviéra KA 4 - FC Bruno; 3 utkání Riviéra KA 4 - Tygři.