ČLÁNEK

První liga finišuje, Sokol Bohumín dále řádí

09.01.2023 | redakce

První liga se nám pomalu blíží do svého finále a o víkendu se odehrál její předposlední díl a poslední bude následovat tento víkend. Soutěž nabrala neskutečné obrátky a její vývoj je minimálně zajímavý. Malý krůček za svým premiérovým vítězstvím v základní části udělal tým Viga, který uhrál 7 bodů a potvrdil, že jeho pozice letos není náhodná. Čeká ho těžké poslední kolo, ale pokud tohle zvládnou, tak budou zasloužen+ vítězi základní části. Čekají je konkurenti v boji o prvenství a to tým Frisca a AGA 24. Ze vzájemného souboje tohoto trojlístku ale může hodně i vytěžit tým FCK Baníček, ale ten to také nebude mít zadarmo, jelikož ho čekají zájemci o play off a ti musí bezpodmínečně co nejvíce bodovat a to TDK Havířov, Oranjes a Blues devils. Do bojů o play off chce jistě ještě promluvit i tým FC Molnlyckle a flintu do žita určitě ještě nehodil tým Držáku. Pozice týmu LC Real se už zdá být víceméně beznadějná, ale je to stále jen futsal a kulatý nesmysl občas tropí hlouposti. A v boji o černého Petra soutěže také bude třaskavá vřava. Budou tam probíhat přímé souboje a ty můžou být možná v konečném součtu velice důležité. Nejvíc v klidu se zdá být pozice týmů RON SW Gunners, ale ten má asi nejtěžší los a poměří se právě s kandidáty o celkové vítězství a to může být velice nepříjemná situace. No budou to nervy až do konce a bude zajímavé tyto souboje sledovat.

Druhá liga má aktuálně odehranou přesnou polovinu svých zápasů a po neúplném kole zatím kraluje tým Riviéra KÁ-4, ale tři body ztrácí tým Havranů, kteří mají ale 3 zápasy k dobru a letos mají fazónu, kterou chtějí přetavit v postup. Třetí Rapid Havířov asi ztratil dech a toto kolo jim pravděpodobně zlomilo vaz v honbě za titulem a postupem. 9 bodů posbíral teď tým K-Bikes a možná to bylo 3 vítězstvími, ale byla radost je sledovat, jak mají radost ze hry a jak se baví a vzájemně se pošťuchují. Vytvářeli na hale zábavnou atmosféru. Tohle je asi princip našeho hraní a snažení. Snad jim to tak půjde, i když se bude prohrávat. Fero Toráč by je asi udusil, kdyby prohrávali. Své poslední slovo určitě ještě neřekl tým Limysu, ale bude se jim těžce nahánět mladé pušky. Na druhém konci tabulky za sestupem kráčí tým Veteránu. A pokud je nechce následovat FC Revolution, tak tohle kolo musí posbírat nějaké body. Tým Bruna se už dostal do své obvyklé pohody a začal sbírat body, což se ale dalo čekat. O víkendu se dohrává třetí kolo a to nám více napoví. Navíc dále bude pokračovat o víkendu focení druhé ligy.

Třetí liga tak pokračuje pomalu do svého závěru. Zatím stále kraluje Sokol Bohumín a jeho postavení už asi nikdo jen tak nenaruší. Mají náskok 11 bodů a před sebou 5 zápasů. Matematicky o první místo ještě můžou přijít, ale je to velice nepravděpodobné. To o druhé postupové místo bude větší boj. Nejblíže k tomu mají Futsal Guys a už si dokonce sondovali svou situaci, když se letos měnil ve druhé lize počet postupujících. Ale změna se týkala pouze druhé ligy a ze třetí ligy dále postupují dva týmy. Na konci tabulky se krčí tým TJSK NOACO a ti by jistě řekli no a co. Protože ti mají radost z pohybu více, než ze získaných bodů. Ve vzájemném souboji prvního s posledním to je mezi Sokolem Bohumín a TJSK NOACO byly nařízený dvě penalty, ale ani jedna se nekopala. Nejdříve penaltu odvolal hráč Sokola Bohumín a v závěru utkání zase tým TJSK NOACO. To Vám bylo slávy na hale. Zdá se být škoda, pískat penalty těmto týmům, když to první (pro svůj bodový náskok) nepotřebuje a poslední (pro svou bodovou ztrátu) nechce. A potom babo raď. Ale jinak klobouk dolu za tyto gesta.

Spolu jsme silnější

Krátké zprávy

Přihlášky a startovné

18.10.2023 - Blíží se termín uzavírek přihlášek do KaFuLi. Upozorňujeme na skutečnost, že nestačí odevzdat jen přihlášku, nebo zaplatit jen startovné do 20.10.2023. Kdo nebude mít zaplaceno startovné a současně odevzdanou přihlášku, tak do soutěží nebude zařazen.

Uzavření soupisek letního poháru

11.5.2023 - Upozorňujeme na skutečnost, že zítra je uzávěrka soupisek pro letní pohár 2023. Po tomto datu již nepůjde soupisky doplňovat.

Vyzvednutí rezervace vstupenek na ples

22.2.2023 - Žádáme tímto všechny zájemce o ples, kteří mají rezervováne vstupenky, aby si je vyzvedli v co nejkratší době u Zdeňka Orsága anebo Tomaše Závodného. Děkujeme za spolupráci a spolu jsem silnější

Turnaj 11.02.2023

10.2.2023 - Z důvodu nemoci a zranění hráčů týmu FC Revolution, tak dochází ke kontumaci jejich zápasů ve prospěch soupeřů a pořadí tohoto turnaje je upraveno následovně: 1 utkání - FC Brunu - Tygři; 2 utkání Riviéra KA 4 - FC Bruno; 3 utkání Riviéra KA 4 - Tygři.