ČLÁNEK

Synové vyrovnali otce - LC Real mistr

05.02.2024 | redakce

První liga pro letošní rok zatáhla svou oponu a ukázala opět napínavé souboje do posledních vteřin. V neděli vyvrcholila před dvěma sty diváky první futsalová liga svým play off. Ze čtvrtfinálových dvojic se vykrystalizovali dvě semifinálové dvojice a to FT Azuro Karviná vs. Frisco a LC Real vs. Držáci.

První semifinále ukázalo souboj dravého mládí a zkušeného "stáří". FT Azuro drželo více míč, ale Frisco střílelo branky a to zejména bratři Hanusové, kteří se drželi hesla: dejte nám balón a běžte slavit. Marně Azuro dobývalo branku soupeře, když jim Frisco vždy zkušeně odskočilo.

Druhé semifinále si podmanil LC Real, který proti Držákům od první minuty tahal za delší konec lana a zvítězil nad svým soupeřem 9:0, kdy se s narůstajícím skórem těžce hledá motivace ke korekci nepříznivě se vyvíjejícího utkání.

V souboji poražených semifinalistů se očekával boj o každý metr palubovky, což se také v prvním poločase vyplnilo. V průběhu druhého poločasu začalo FT Azuro postupně svému soupeři odskakovat a dovedlo utkání do zdárného konce a mohlo se tak radovat z historického třetího místa.

No a na závěr přišlo na řadu už samotné finále. Zápas to byl napínavý až do samotného konce. Dokonce jsme byli svědky fanouškovského souboje mezi příznivci obou klubů. A nečekaně na hale byla i fanouškovská základna tymu Limys. Ale zpět k dění na hrací ploše. Postupně si LC Real vypracoval dvougólový náskok a mířil za titulem. Vše ale změnil nevybíravý zákrok brankáře Realu Tomáše Hájka a jeho vyloučení na 2 minuty. Frisco zmobilizovalo své síly, vše vrhlo do útoku a s převahou dvou hráčů v poli dobývalo branku, kterou měl jen dočasně hájit Pavel Ševčík. Ten ale hráče Frisca přiváděl k šílenství a předváděl neskutečné zákroky, až bylo škoda, že skončilo dvouminutové vyloučení. Následně se v průběhu hry rozhodl tým LC Realu vyměnit zpět brankáře. Naštěstí pro další průběh utkání ale tak nešťastným způsobem, že bylo v jednu dobu 6 hráčů Realu na hrací ploše. Tudíž muselo opět následovat vyloučení Tomáše Hájka, ale už trvalé. V bráně tak čaroval do konce utkání Pavel Ševčík, který z neskutečného tlaku Frisca kapituloval pouze jednou. A to právě v tomto druhém oslabení a jen kvůli nečekané teči od zadnice svého spoluhráče a stal se tak výraznou osobnosti finále. Hráči Frisca snad ještě teď doma točí nevěřícně hlavou, co vše jim vyčapal. No a když se podařilo v poslední minutě Realu vsítit třetí branku, tak už pomalu mohly začít jejích oslavy mistrovského titulu.

Dále zajímavosti vítězství týmu LC Real je to, že se některým jeho hráčům povedlo navázat na 21 let starý mistrovský titul svých otců a strejdů. Za tehdejší Real startovali hráči jako Jindřich Ochodek, Jiří Ochodek, Petr Szkuta, Pavel Szkuta a Marian Kloda. No a za dnešní LC Real jejích následovníci Vojtěch Szkuta, Radim Szkuta, Petr Kloda, Patrik Kloda a kapitán lodi Jan Ochodek. Tak už si doma nebudou muset nic navzájem závidět.

Takže všem aktérům děkujeme za účast, zejména fanouškům za výbornou atmosféru a hráčům za předvedené výkony. No a budeme se těšit na brzkou shledanou při zápasech KaFuLi. A sluší se i poděkovat Tomáši Kovalčíkovi, který nám celé play off natočil a v průběhu týdne postupně vloží všechna utkání na youtube. Tome, moooooc děkujeme

Na webu si můžete prohlédnout fotodokumentaci z play-off a na facebooku můžete shlédnout vítězné kolečko LC Real - prej jsou první, no a co.

Spolu jsme silnější

Krátké zprávy

Přihlášky a startovné

18.10.2023 - Blíží se termín uzavírek přihlášek do KaFuLi. Upozorňujeme na skutečnost, že nestačí odevzdat jen přihlášku, nebo zaplatit jen startovné do 20.10.2023. Kdo nebude mít zaplaceno startovné a současně odevzdanou přihlášku, tak do soutěží nebude zařazen.

Uzavření soupisek letního poháru

11.5.2023 - Upozorňujeme na skutečnost, že zítra je uzávěrka soupisek pro letní pohár 2023. Po tomto datu již nepůjde soupisky doplňovat.

Vyzvednutí rezervace vstupenek na ples

22.2.2023 - Žádáme tímto všechny zájemce o ples, kteří mají rezervováne vstupenky, aby si je vyzvedli v co nejkratší době u Zdeňka Orsága anebo Tomaše Závodného. Děkujeme za spolupráci a spolu jsem silnější

Turnaj 11.02.2023

10.2.2023 - Z důvodu nemoci a zranění hráčů týmu FC Revolution, tak dochází ke kontumaci jejich zápasů ve prospěch soupeřů a pořadí tohoto turnaje je upraveno následovně: 1 utkání - FC Brunu - Tygři; 2 utkání Riviéra KA 4 - FC Bruno; 3 utkání Riviéra KA 4 - Tygři.