ČLÁNEK

Tak pojďme do finále třetí ligy

13.04.2022 | redakce

Stejně jako první a druhá liga, tak poslední kapitolu už také uzavřela třetí liga. Ta letos byla rozdělena na základní část a nástavbu. Vítězem základní části se stal loňský vítěz 4. ligy a to tým FC Revolution, ale mohutně na záda jim dýchal týmy Futsalmania Orlová a Glacgow Rangers. Proto byl závěr ligy v souboji o prvenství velice napínaví. Glacgow Rangers po dvou klopýtnutích v prvních dvou kolech nasadil ke stíhací jízdě a poté už nepocítil hořkost porážky do konce soutěžního ročníku. Futsalmania Orlová zase sahala po vítězství v základní části, ale to jim uteklo v posledním zápase, kde uhrála remízu z opětovně se tvořícím Sokolem Bohumín. Ten vždy čeřil vody v první lize a určitě tam zase i směřují jeho kroky. Na druhém konci tabulky se vykrystalizovala trojice FC u Baráku, Kerberos a TJ SK NoaCo. Tito si to měli rozdat o to, kdo by případně třetí ligu opustil.

A nástavba sebou přinesla napínavé boje o celkové umístění. První trojka si to rozdala o vítěze, kdy se vítězem vlastně mohl stát kdokoliv z této trojice. Hned v prvním zápase porazila Futsalmania Orlová tým FC Revolution a dostala se do pomyslného vedení v tomto souboji velikánu. V dalším utkání ale narazila na Glacgow Rangers, kdy uhráli remízu, která je pasovala do role diváku posledního utkání mezi FC Revolution a Glacgow Rangers. Poločasové vedení 3:2 týmu Glacgow Rangers by pro něho znamenalo na konci pohár pro vítěze třetí ligy. Jenomže FC Revolution jako vítěz základní části nechtěl dát svou kůži lacino a průběžný výsledek srovnal na 3:3. Tento zase pohár pro vítěze znamenal pro Futsalmanii. A jakákoliv další branka by zase znamenala stěhování poháru na stranu týmu, který by branku vsítil. Takový thiller by snad nenapsal asi sám Alfred Hitchcock. No a protože utkání skončilo konečnou remízou, tak putování vítěze třetí ligy skončilo v rukou týmu Futsalmania Orlová, který do posledního utkání nezasáhl a jen zažíval infarktové chvíle na tribuně. A potom, že nástavba je nuda. Na druhém místě nakonec skončil tým FC Revolution a na třetím místě po porážce v úvodním kole potom už neporažený tým Glacgow Rangers. Nejhorším týmem třetí ligy byl nakonec tým Kerberos, který prohrál vzájemná souboj s TJSK NOACO 3:8.

Tak takový byl letošní ročník 3. Ligy a uvidíme, jak bude vypadat ten další a zda vznikne i 4. Liga. Všem týmům děkujeme za účast a těšíme se na shledání na dalších ročnících KaFuLi.

Krátké zprávy

Přihlášky a startovné

18.10.2023 - Blíží se termín uzavírek přihlášek do KaFuLi. Upozorňujeme na skutečnost, že nestačí odevzdat jen přihlášku, nebo zaplatit jen startovné do 20.10.2023. Kdo nebude mít zaplaceno startovné a současně odevzdanou přihlášku, tak do soutěží nebude zařazen.

Uzavření soupisek letního poháru

11.5.2023 - Upozorňujeme na skutečnost, že zítra je uzávěrka soupisek pro letní pohár 2023. Po tomto datu již nepůjde soupisky doplňovat.

Vyzvednutí rezervace vstupenek na ples

22.2.2023 - Žádáme tímto všechny zájemce o ples, kteří mají rezervováne vstupenky, aby si je vyzvedli v co nejkratší době u Zdeňka Orsága anebo Tomaše Závodného. Děkujeme za spolupráci a spolu jsem silnější

Turnaj 11.02.2023

10.2.2023 - Z důvodu nemoci a zranění hráčů týmu FC Revolution, tak dochází ke kontumaci jejich zápasů ve prospěch soupeřů a pořadí tohoto turnaje je upraveno následovně: 1 utkání - FC Brunu - Tygři; 2 utkání Riviéra KA 4 - FC Bruno; 3 utkání Riviéra KA 4 - Tygři.